Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаНа росії

Росія технологічно не готова до нової гонки озброєнь

«Технологічний процес виготовлення такого складного елемента, як частина ядерної боєголовки, втрачений і відновленню не підлягає», — сказав експерт, передає Польське радіо.

Росія шантажує світ ядерною зброєю, але технологічно не готова до нової гонки озброєнь. За словами експерта Олександра Коваленка, Москва не в змозі виробляти сучасні ракети і поки використовує радянські технології. 

У своїй промові 21 лютого Владімір путін оголосив про призупинення участі Росії  у договорі про стратегічні наступальні озброєння. Через два дні у виступі на День захисника вітчизни він заявив про посилення ядерної тріади новими ракетами. На думку експерта Олександра Коваленка, це пропагандистська діяльність, оскільки Росія досі використовує техніку, розроблену ще в радянські часи.

«Технологічний процес виготовлення такого складного елемента, як частина ядерної боєголовки, втрачений і відновленню не підлягає», — сказав експерт. Олександр Коваленко підкреслив, що нові ракети, якими хвалиться путін, досі не пройшли повного циклу випробувань.

Договір про стратегічні наступальні озброєння — це угода про обмеження ядерних озброєнь між США і Російською Федерацією. На думку американських аналітиків, у короткостроковій перспективі заява путіна про вихід із договору матиме, швидше, символічний характер. Але у довгостроковій перспективі погіршення американо-російських відносин може спровокувати нову гонку ядерних озброєнь.

Залишити відповідь