Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаПодіїСвіт

Чехи по-своєму вшановують річницю російської агресії в Україні

У Чехії 24 лютого проходить низка мітингів, маніфестацій і мистецьких заходів у зв’язку з річницею російської агресії проти України. «Рівно рік тому ми прокинулися в абсолютно новій реальності», — сказала спікер Палати депутатів Маркета Пекарова-Адамова, яка брала участь у відкритті роботи провідного чеського вуличного художника, передає Польське радіо.

У Чехії 24 лютого проходить низка мітингів, маніфестацій і мистецьких заходів у зв’язку з річницею російської агресії проти України. «Рівно рік тому ми прокинулися в абсолютно новій реальності», — сказала спікер Палати депутатів Маркета Пекарова-Адамова, яка брала участь у відкритті роботи провідного чеського вуличного художника.

Робота ChemiS`а, розміщена на будівлі парламенту, зображує 7-річну Амелію. Рік тому світ облетів запис дівчини, яка, ховаючись в укритті від російських ракет, співала пісню «Let It Go». Художник намалював, як вона стоїть на руїнах міста в традиційному українському вбранні, з рукою на грудях і очима, що дивляться вгору.

«Ми бачимо українські міста в руїнах. Ніхто інший не несе відповідальності за це, крім путіна та його армії. Українці сміливі, ми це бачимо щодня. Часто, стоячи на цих руїнах, вони борються за те, щоб знову зробити Україну вільною».

У річницю російського вторгнення в Україну в Празі, Брно, Ліберці та інших містах проходять демонстрації на підтримку України, фотовиставки та молитовні мітинги. Перед посольством Російської Федерації зранку антивоєнні банери принесли росіяни, які виступають проти війни й  проживають у Чехії.

Залишити відповідь