Субота, 20 Квітня, 2024
ПодіїРуzкій мірСвіт

МЗС Молдови нагадало Росії, що її війська мають піти з Придністров’я

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови відповіло на заяви Росії про нібито підготовку провокацій з боку України в Придністров’ї нагадуванням про необхідність виведення російських військ.

Заяву відомства наводить видання Newsmaker, передає Black Sea News.

У відомстві заявили, що інформація Росії не відповідає дійсності і спрямована на маніпулювання громадською думкою. 

МЗС РФ: атака на Придністров’я буде нападом на Російську Федерацію
“Повідомлення влади Росії про провокації з боку України в Придністров’ї не відповідають дійсності. Влада Молдови спростовує ці заяви і вважає їх необґрунтованими, зробленими з метою маніпулювання громадською думкою. Ситуація з безпекою в регіоні стабільна”, – йдеться в повідомленні міністерства.

Водночас у міністерстві ще раз підтвердили, що влада Молдови розглядає виключно мирний сценарій врегулювання придністровського конфлікту.

“У зв’язку з цим ми вважаємо сьогоднішню заяву МЗС Росії провокаційною і підтверджуємо необхідність виведення російських військ з території Молдови”, – додали у відомстві.

23 лютого міноборони Росії двічі заявляло, що українські сили найближчим часом нібито планують влаштувати збройну провокацію в Придністров’ї. Влада Молдови та України це заперечувала.

Міноборони Молдови 24 лютого спростувало заяву російського військового відомства про нібито підготовку Україною провокації в Придністров’ї.

МЗС Росії пригрозило “адекватною” відповіддю, поширюючи неправдиві звинувачення на адресу України нібито про підготовку провокацій у невизнаному Придністров’ї.

Залишити відповідь