Четвер, 25 Квітня, 2024
ПодіїСвітУкраїна

Саудівська Аравія запропонувала Україні 400 млн доларів на гуманітарну допомогу

У неділю, 26 лютого, президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принцом Фейсалом бін Фарханом Аль Саудом, який підтримав мирний план України та запропонував пакет гуманітарної допомоги в розмірі 400 мільйонів доларів США, передає Польське радіо.

У неділю, 26 лютого, президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з міністром закордонних справ Королівства Саудівська Аравія принцом Фейсалом бін Фарханом Аль Саудом, який підтримав мирний план України та запропонував пакет гуманітарної допомоги в розмірі 400 мільйонів доларів США.

У прес-службі президента України підкреслили, що це перший офіційний візит очільника МЗС Саудівської Аравії в Україну з моменту встановлення дипломатичних відносин.

«Саудівська Аравія хотіла би зробити все можливе, щоб знизити інтенсивність бойових дій. Будь-яка війна закінчується за столом переговорів, але це має відбуватися під егідою ООН і з дотриманням міжнародного права», — сказав принц на брифінгу в Києві.

Міністр також зазначив, що Саудівська Аравія продовжить зусилля щодо звільнення в’язнів після того, як у вересні 2022 року сприяла звільненню з російського полону десяти іноземців, які воюють на боці України.

Королівство Саудівська Аравія запропонувало Україні пакет гуманітарної допомоги на 400 млн доларів, зокрема 300 млн — на постачання нафтопродуктів.

Залишити відповідь