П’ятниця, 19 Квітня, 2024
КриміналПодіїРуzкій мірСвіт

Польща та ЄС планують спільну ініціативу щодо викрадених Росією дітей

Міністр Польщі у справах Європейського Союзу Шимон Шинковський вель Сенк заявив в ефірі TVP Info, що Польща та Єврокомісія розпочнуть спільну ініціативу допомоги дітям, викраденим із України до Росії. Під час візиту до Берліна міністр обговорив це з представниками німецького уряду, передає Польське радіо.

Міністр Польщі у справах Європейського Союзу Шимон Шинковський вель Сенк заявив в ефірі TVP Info, що Польща та Єврокомісія розпочнуть спільну ініціативу допомоги дітям, викраденим із України до Росії. Під час візиту до Берліна 27 лютого міністр обговорив це з представниками німецького уряду.

Шимон Шинковський вель Сенк підкреслив, що є щонайменше 6 тисяч задокументованих випадків викрадення дітей до Росії:

«Ми знаємо, що, на жаль, у минулому такі воєнні злочини здійснювалися. Ми маємо й наш польський досвід щодо цього, тож почуваємося особливо зобов’язаними звернути увагу вільного світу на цю драму, але також і відреагувати. Кричати тоді, коли треба реагувати на воєнні злочини, але також збирати докази, залучити експертів до того, щоби намагатися цих дітей повернути в їхні родини, в Україну. Це все буде предметом спільної ініціативи».

Подробиці ініціативи будуть представлені найближчими днями прем’єр-міністром Матеушем Моравєцьким і президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Як повідомив Шимон Шинковський вель Сенк, перші заходи в рамках ініціативи відбудуться приблизно через два місяці.

Залишити відповідь