Четвер, 28 Березня, 2024
ВійнаРуzкій мір

Рашисти вигадали американську хімічну зброю в Україні

Улюблену лякалку – хімічну зброю – рашисти вирішили знову витягнути на світ Божий та вчергове полякати роzzіянців, а заразом і цивілізований світ. Щоправда, їхні фейки при уважному прочитанні виглядають щоразу менш правдоподібними, передає ЗІФ.

Цим разом безславні вояки з московії вирішили одразу зайти з козирів. Мовляв, провокацію з використанням токсичних речовин на території України збираються влаштувати США. І звинуватити у цьому росію.

– Факти одночасного постачання токсичних хімікатів і засобів захисту від них свідчать про спробу вчинення масштабних провокацій з використанням бойової психотропної отруйної речовини «Бі-Зет», – заявив на брифінгу 28 лютого начальник росіянських військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) ігорь кірілов.

Він стверджує, що рашистське мінубивства отримало інформацію, що 10 лютого у Краматорськ «прибув потяг з хімічними речовинами, який супроводжувала група іноземців». Потяг – то й потяг. Але слідкуємо за руками.

«Вагон (sic! – вже не цілий потяг, – ЗІФ) відчепили і відбуксували на територію Краматорського металургійного заводу ім. Куйбишева, де під контролем працівників СБУ та представників командування ЗСУ відбулося розвантажування хімікатів», – розповідав кірілов.

За його словами, вантаж складався з 16 герметичних металевих ящиків, 8 з яких містили знак хімнебезпеки, написи «Бі-Зет» і маркування двома червоними лініями, що відповідає класу отруйних речовин, які тимчасово виводять особовий склад з ладу. П’ять ящиків мали напис «Сі-Ес-Райот», три – «Сі-Ар-Райот» із маркуванням однією червоною смугою, що вказує на речовини подразливої дії.

Як стверджує кірілов, хімікати завантажили на американські броньовики та відправили до лінії бойового зіткнення.

А вже 19 лютого, за його ж словами, у Краматорську буцімто розвантажували 11 вагонів зі шрапнельними боєприпасами зі спецмаркуванням. Мовляв, раніше такі снаряди модернізували у США під уражаючі елементи із рідкими отруйними речовинами.

Також кірілов запевнив рашаЗМІ, що НАТО запланувала постачання в Україну великої партії засобів захисту (дивно тільки, що спершу відправили отруту, а захист збирались надати суттєво пізніше).

– Пріоритетна увага приділяється антидотам від фосфорорганічних отруйних речовин типу зарин і зоман – 600 тис. ампул, протисудомним препаратам – три мільйони таблеток, препаратам для детоксикації іприту, люїзиту і похідних синильної кислоти, інгібіторів хлорацетофенону- 750 тис. флаконів, – розповідав начальник РХБЗ.

У його фантазіях США планує провокацію з хімзброєю, оскільки розраховує, що «в умовах бойових дій міжнародна спільнота не зможе організувати ефективне розслідування такого інциденту». І тоді підступні янкі зможуть перекласти усю провину на бідних довірливих роzzіянців.

Кірілов також підкреслив, що «Бі-Зет» – табельна отруйна речовина армії США, яку широко застосовували підчас війни у В’єтнамі. А ще Вашингтон із союзниками нібито використовували боєприпаси, заряджені хімічними речовинами, під час воєнних  конфліктів в Афганістані, Іраку та Сирії.

Однак цього разу пильні росіянці обіцяють врятувати світ. «Попереджаємо, що у випадку провокацій із застосуванням токсичних хімікатів справжні винуватці будуть нами встановлені та покарані», – запевнив кірілов. Головне тут, як і в будь-якому розслідуванні, не вийти на самих себе.

Тим часом рашисти вже встигли похизуватися, що розгорнули в зоні т.зв. «сво» комплекси контролю РХБ-ситуації, які теоретично здатні не лише визначити речовину, яку застосували, але й країну-виробника. Мовляв нещодавно по рашистським загарбникам застосували саморобні боєприпаси, які скидали з безпілотників. І вони буцім виявили, що в цих боєприпасах термічної дії використано окислювачі та додатки, частина з яких виготовлена у Чехії.

Ну і традиційним фіналом подібних виступів русні є звинувачення в дусі «сам дурень!» Тож кірілов наголосив, що «західні країни регулярно заявляють про можливість застосування росією зброї масового ураження, але самі США вже не раз реалізовували такі проєкти». Мовляв, колись пробірка з «пральним порошком» у руках держсекретаря Коліна Пауела «стала приводом для вторгнення в Ірак», а удари американців по Сирії стали можливими після «постановочних зйомок про нібито застосування хімзброї».

Звісно, що про злочини з хімзброєю, скоєні росіянським другом Асадом кірілов не згадував. Зате не забув помахати пальчиком Заходу, попередивши, що мінубивства рф «продовжить роботу із розвінчання його злочинної діяльності щодо порушення Конвенції про заборону хімічної зброї».

«Вовки! Вовки!»

Далі тему хімічної атаки підхопили та почали «розкачувати» на усіх рівнях. У раді федерації почали лякати, що оскільки справи у ЗСУ кепські – бо вони «зазнають поразки на полі бою», – то «київський режим за підтримки американських покровителів» може застосувати такі заборонені засоби ведення бойових дій, що «цілком в їх дусі та в їх стилі, так само як і їхніх американських покровителів», заявив рашаЗМІ перший заступник голови оборонного комітету радфеду Владімір Чіжов.

І анонсував наступні кроки роzzіянців: вони збираються піднімати цю тему на міжнародних дипломатичних майданчиках «для викриття цієї та інших подібних провокацій». Стандартна тактика – першими заявити про проблему, і це, на думку рашистів, мало б спрацювати так само, як  вигуки «тримайте злодія!». І якщо потім їм самим стрелить в голову застосувати хімічну зброю, «найпалкіших борців» підозрювати ніхто не мав би.

Примара хімзброї

За рашистською версією, Україна вже неодноразово застосовувала якусь хімічну зброю на багатостраждальному Донбасі.

За словами «директора» т.зв. «днр» дєніса чєпушиліна, після застосування хімічної зброї з безпілотників на бахмутському та вугледарському напрямках у потерпілих спостерігали кашель, сльозливість та загальне нездужання.

Потужні наслідки хімзброї, чи не так?

ООН просила докази

Тут варто нагадати, що рашисти спробували закинути тему хімзброї в ООН. Лиса нєбєнзя ще 8 лютого белькотіла про те, що західні партнери, мовляв, не реагують на «застосування Києвом хімзброї», і при цьому «б’ють себе в груди і запевняють, що не допустять застосування хімзброї ким би то не було». А все тому, що нєбєнзя десь підгледіла (або їй просто наснилося), що «по українських новинах з бравурними коментарями розійшлися кадри застосування ЗСУ бойових отруйних речовин».

Насправді ж так рашисти зреагували на засідання Радбезу ООН щодо сирійського хімічного досьє, на якому режим Асада звинувачували у застосуванні хімзброї та у порушенні Конвенції із заборони застосування хімічної зброї.

Ще один яскраво показовий момент: коли варнякала нєбєнзя, заступник офіційного представника генсека ООН Фархан Хак закликав передати до Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) дані про застосування хімзброї українськими військовими, якщо такі є. Тож від 8 лютого рашисти, мабуть, ті докази збирають – он якісь поїзди вже бачили.

Можна припустити, що кремль готує чергову інформаційну завісу, в рамках якої він може організувати й окремі слухання РБ ООН щодо хімзброї в Україні. Але традиційно – без реальних доказів і наслідків, лише інформаційний шум. Хоча це також відволікає від їхніх справжніх злочинів.

Тим часом мзс імені сумної коняки лаврова вже розганяє нову тему: роzzія нібито стурбована, що «провокація Києва з радіоактивними речовинами може відбутися поблизу Придністров’я, де Україна й так нагнітає напруженість». Ніяк їм, хвореньким, не йметься.

Залишити відповідь