Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаРуzкій мірУкраїна

У Чорному морі помітили три російські ракетоносії: напоготові до 16 “Калібрів”

Станом на ранок суботи, 4 березня, у Чорному морі перебуває три ракетоносії Росії. Вони споряджені 16 крилатими ракетами типу “Калібр”.

У зв’язку з цим українцям варто не ігнорувати попередження про повітряну тривогу. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук, передає OBOZREVATEL.

“У Чорному морі 3 ворожих ракетоносії – 2 підводних човни й один надводний корабель. Загальний можливий залп до 16 “Калібрів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що небезпека ракетних ударів залишається як із суходолу, так і з повітря – з використанням стратегічної і тактичної авіації ворога. Крім того, є загроза ударів дронами-камікадзе.

Варто додати, що напередодні речниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що масовані ракетні удари держави-терориста РФ по території України можуть залишитися в минулому. Це пов’язано насамперед із нестачею у Росії високоточної зброї.

Водночас Росія продовжує шукати нову тактику для завдавання ракетних ударів по території України.

Раніше спікер Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат заявив, що в Росії є в надлишку радянські зенітні керовані ракети С-300, завдяки яким вона економить дорогі “Калібри” та “Іскандери”. Війська РФ запускають їх за балістичною траєкторією, проте вони неточні й можуть падати “де завгодно”.

Залишити відповідь