П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПодіїПолітикаУкраїна

Новообраний президент Чехії сказав, коли хоче здійснити перший візит до України

Новообраний президент Чехії, чия інавгурація пройде вже наступного тижня, Петр Павел має намір відвідати Україну найближчими місяцями. Найімовірніше, офіційний візит політика до Києва припаде на квітень.

Про це повідомив портал ceskenoviny.cz. Перші сто днів перебування на новій посаді Павел перебуватиме у роз’їздах у сусідніх державах, спрямованих на розбудову дружніх стосунків із партнерами, передає OBOZREVATEL.

“Перша поїздка президента Павела відразу після інавгурації традиційно відбудеться до Словаччини. Згодом він вирушить до Польщі, а 21 та 22 березня – до Німеччини. У квітні він має намір відвідати штаб-квартири Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу (НАТО) у Брюсселі. Цього ж місяця хоче поїхати в Україну”, – вказано у повідомленні.

Після цього, найімовірніше, вже у травні, чеський лідер відвідає своїх колег в Австрії та Угорщині.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Павел активно підтримує вступ України до НАТО. Він переконаний, що це питання має бути розглянуте одразу після завершення війни, яку розв’язала країна-агресор Росія.

Водночас він готується до будь-якого з можливих сценаріїв завершення війни, розв’язаної Росією. Однак більше Павел схиляється до високої ймовірності перемоги української армії. Втім багато в чому це залежить від Заходу.

Залишити відповідь