Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаПодіїСвіт

Тайванські правозахисники закликали транснаціональні компанії покинути росію

Представники низки правозахисних організацій закликали тайванський бізнес покинути російський ринок. Таким чином вони долучилися до глобальної коаліції громадських організацій B4Ukraine, яка заохочує міжнародні компанії відмовитись від діяльності в Росії і тим самим припинити спонсорувати війну, що розв’язав кремль проти України, передає ЗІФ.

Відповідний заклик пролунав у середу, 8 березня, під час прес-конференції, організованої Тайванською асоціацією з прав людини (TAHR), повідомляє на своїй сторінці у FB «Міжнародне радіо Тайваню».

Згідно з інформацією, деякі тайванські компанії, як-от MSI і Johnson Health Tech дотепер не покинули російський ринок. Тайванські правозахисники закликали їх «дотримуватись норм прав людини та не бути співучасниками несправедливої російської війни».

Активісти TAHR також звернулись до декількох інших компаній за уточненням статусу їхньої діяльності у російській федерації, проте не від усіх отримали вичерпну відповідь.

«Депутат Законодавчого юаня (парламенту) Тайваню Фредді Лім, який теж долучився до заходу, висловив сподівання, що ще більше компаній приймуть рішення не асоціюватися з авторитарними режимами.

До конференції долучились представники Тайванського трудового фронту (TLF), Союзу економічної демократії Тайваню (TEDU) й інші члени громадянського суспільства. Також зі зверненням виступив Юрій Пойта, аналітик київського Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь