Четвер, 28 Березня, 2024
БлогВ окупаціїРуzкій мірУкраїна

Будинки на окупованій Луганщині вже кілька разів змінили російських «квартирантів» – Гайдай

У будинках поблизу лінії фронту, які відбирають росіяни, спостерігається постійна «ротація» – після відправлення в окопи їх після бою, у кращому для них разі, везуть до шпиталів.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Це відбувається у всіх населених пунктах вздовж лінії фронту. Тут людей або взагалі виганяють з будинків, або підселяються до них мобілізованих. Хоча окупанти в цих оселях надовго не затримуються. Їх заселили, через певний час відправили на фронт – і відразу заселяють нових. Це говорить про те, що вони або не повертаються взагалі, або повертаються «трьохсотими» і відразу розподіляються по шпиталях», – розповів Гайдай.

Він зауважив, що мародерством росіяни займаються незалежно від того, чи є у помешканнях власники, чи їх уже вигнали. Тут ситуація «стабільна».

Очільник Луганщини додав, що взагалі ситуація на Луганському відтинку фронту важка, але контрольована.

«Проривів збоку російських військ немає, хоча вони щодня намагаються знайти слабку ділянку в нашій обороні. Найважча ситуація – в районі Кремінної», – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Старобільську Луганської області складають списки помешкань для заселення російських загарбників.

Залишити відповідь