П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВажливеНа фронті

Захист Бахмуту підсилили елітним підрозділом ГУР МО

Вчора під час вечірнього відеозвернення Президент України Володимир Зеленський, серед інших героїв, які зараз боронять Бахмут, особливо відзначив підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України під кодовою назвою “Шаман”, пише Карта Буданова”.

Щодня вони дають вагомі підстави для подяки, дають вагомі результати для України. Морпіхи 35-ї та 36-ї окремих бригад морської піхоти,  55-та окрема артилерійська бригада, десантники “79-ки”… Дякую вам, воїни!

І окремо хочу подякувати бійцям спецпідрозділу ГУР МО “Шаман” – за Бахмут, за міцну участь в обороні міста

сказав Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Як писали журналісти “Голос-інфо”, батальйон “Шаман” – це прізвисько 10-го загону спецпризначенців, штурмової та розвідувальної частини української військової розвідки. Зазначається, що члени батальйону воювали пліч-о-пліч з американськими та британськими колегами в Афганістані та заробили славу вершків українських спецпризначенців.

За даними журналістів The Times, статтю яких переклала Ліга.net, місія батальйону “Шаман” – знищення інфраструктури, яка є життєво важливою для бойових дій Кремля. Однак елітні спецпризначенці беруть участь не лише в атаках у тилу. Серед їхніх завдань також є координація менш досвідченої піхоти та участь у боях в Україні. Зокрема вони “зустрічали” російських спецпризначенців на аеродромі “Антонов” у Гостомелі, зачищали село Мощун під Києвом, брали участь у всіх важливих битвах у районі столиці та переслідували росіян, коли ті бігли до Білорусі через Чорнобильську зону відчуження.

Це – один з найбільш елітних підрозділів ГУР МО. Ті, кого вважають термінаторами навіть серед найкрутішої спецури. І це саме ті, хто серед перших, разом з Інтернаціональним легіоном, увійшли до Ірпеня та Бучі. З чого і почалося звільнення передмістя Києва.

Що цікаво, в цьому підрозділі, за даними видання WarZone, воює відомий колишній високопосадовець МВС Олександр Гогілашвілі.

Введення в бій на цьому напрямку найбільш елітного підрозділу ГУР МО означає, що зроблена висока ставка і нічого хорошого “вагнерів” у Бахмуті не чекає.

Залишити відповідь