П’ятниця, 29 Березня, 2024
ПодіїСвіт

У Греції почнуть відновлювати роботу залізниць після масштабної аварії

Грецький залізничний транспорт почне відновлювати роботу з 22 березня – через три тижні після смертельної катастрофи, в результаті якої загинули 57 людей і десятки зазнали поранень.

Як повідомляє Black Sea News, про це у вівторок оголосив виконувач обов’язків міністра транспорту Греції Йоргос Герапетрітіс.

Уряд Греції може перенести вибори через масштабну катастрофу на залізниці
За його словами, відновлення роботи залізниці відбуватиметься у п’ять етапів з п’ятиденними перервами. Перед запуском буде перевірене все залізничне полотно, а з колій, що не використовувались, видалять іржу.

Першими запланованими до перезапуску є приміські маршрути біля Афін, далі перейдуть до міжміського сполучення зі столицею Греції. Крім того, швидкість руху поїздів обмежать до 80-100 кілометрів на годину, а на станції й поїзди візьмуть додатковий персонал.

Нагадаємо, масштабна аварія у Греції сталась наприкінці лютого. Пасажирський поїзд, який перевозив близько 350 осіб, зіткнувся з вантажним поїздом, коли він виходив з тунелю після виїзду з міста Лариса.

Начальнику місцевої станції висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві. Міністр транспорту Греції подав у відставку після катастрофи, як і керівники двох залізничних компаній. Аварія також викликала численні протести в країні.

Залишити відповідь