Четвер, 25 Квітня, 2024
Воєнний станРуzкій мірСвіт

Росія становить загрозу для свободи Італії, заявила прем’єрка

Прем’єр-міністр Італії зазначила, що український народ, героїчно борючись за свою свободу та незалежність, бореться також за свободу та незалежність Європи, передає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні зазначила, що Росія становить конкретну загрозу свободі Італії після нападу на Україну. З нагоди Дня визволення від нацизму та фашизму, який відзначають сьогодні в Італії, вона написала листа щоденній газеті Corriere della Sera. 

Джорджа Мелоні підкреслила, що автократичні режими дедалі частіше нападають на демократичні країни, щоб зруйнувати порядок, встановлений після Другої світової війни та розпаду Радянського Союзу. Вона написала, що Італія твердо стоїть на боці свободи та демократії. Вона попередила, що після нападу на Україну Росія також становить особливу загрозу свободі Італії.

Прем’єр-міністр Італії зазначила, що український народ, героїчно борючись за свою свободу та незалежність, бореться також за свободу та незалежність Європи. Джорджа Мелоні рішуче відкинула звинувачення опозиції в тому, що її права партія «Брати Італії» чітко не відмежувалася від епохи фашизму. Вона зазначила, що День визволення має об’єднувати, а не роз’єднувати та служити політичним цілям.

Під час свого нещодавного візиту до Польщі презиеднт Італії також наголосив, що ніхто не може залишитися байдужим до жорстокої агресії Росії проти України. Він зазначив, що Європа зараз є свідком злочинів, які вчиняє росія проти суверенної держави.

Залишити відповідь