П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаСвітУкраїна

Шмигаль зустрівся з Папою Римським: обговорили викрадених дітей і візит в Україну

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з Папою Римським у Ватикані обговорив з понтифіком допомогу у поверненні викрадених Росією дітей та запросив Франциска відвідати Україну. 

Про це український прем’єр сказав на пресконференції у Римі, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Укрінформ”.

“Я попросив його святість про допомогу у поверненні додому українців, українських дітей, яких утримують, які арештовані, депортовані до Росії злочинним способом”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що обговорив із Папою “формулу миру” президента Володимира Зеленського та можливий шлях її втілення у життя, а також допомогу Ватикану у цьому питанні.

“Я також запросив святого отця особисто відвідати Україну”, – додав прем’єр-міністр України.

Як проінформувала пресслужба Святого Престолу, розмова глави українського уряду з Франциском тривала приблизно 30 хвилин, уточнює видання Vatican News.

Під час спілкування Папа Франциск подарував українському прем’єру бронзове лиття, що зображує квітку, яка проростає, з написом: “Мир – це делікатна квітка”, а також, серед іншого, – спеціальні видання і послання на цьогорічний Всесвітній день миру.

Шмигаль подарував Папі Римському репродукцію відомого “Бородянського півника” та фотоальбом про війну та опір українського народу.

Папа Римський прийняв Шмигаля напередодні свого апостольського візиту до Угорщини.

Глава українського уряду напередодні прибув до Італії для  участі у двосторонній конференції щодо відбудови України.

Залишити відповідь