Середа, 24 Квітня, 2024
Воєнний станЖертви війниРуzкій мірСвіт

У правлячій партії Грузії пояснили “мовчання” делегації у ПАРЄ щодо викрадення РФ українських дітей

Представники російської делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи пояснюють відсутність їхніх голосів за резолюцію щодо викрадення Росією українських дітей тим, що буцімто спланували графік раніше і не могли змінити його. 

Про це повідомляє “Ехо Кавказу”, пише “Європейська правда”.

Грузинська делегація брала участь у засіданні ПАРЄ, але не була присутня на ухваленні резолюції. 

Делегацію очолював представник більшості Іраклій Чіковані, разом з ним на весняній сесії були віцеспікер Арчіл Талаквадзе, депутати Хатія Цілосані та Гіві Міканадзе, лідер “Мрії” Іраклій Кобахідзе, а також депутатка від “Сили народу” , яка відкололася від правлячої “Грузинської мрії”, але залишається у складі більшості. 

Гіві Мінкарадзе на запитання журналістів пояснив рішення не брати участь в ухваленні резолюції тим, що буцімто спланували графік раніше і не могли змінити його.

“Зворотні квитки були придбані за кілька тижнів, тому що був конкретний порядок денний… Ми поїхали вчора, сьогодні вже була зустріч з міністром, у нас комітет… Перепрошую, але коли приходить міністр, то ви маєте знати, що це формат, який планується місяць тому”, – заявив депутат, назвавши всі інші пояснення “спекуляціями радикальної опозиції”. 

“Те, що ми до чогось не приєднуємося – це неправда”, – додав Мінкарадзе.

На запитання журналістів про те, чому не залишився хоча б один член делегації, він не відповів. 

Інші члени делегації поки не давали коментарів ЗМІ.

Тим часом в опозиції відсутність голосів від грузинської делегації розцінили як дії на догоду Росії. 

“Ми бачимо, що “Грузинська мрія” своїми політичними позиціями надсилає чіткий сигнал насамперед Росії про те, що насправді вони їхні союзники у війні, що йде між Росією і вільним світом”, – заявила одна з лідерів партії “Лело” Саломе Самардашвілі. 

Нагадаємо, 27 квітня ПАРЄ визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію Російської Федерації. Грузинська делегація не віддала за документ жодного голосу. 

Залишити відповідь