Вівторок, 23 Квітня, 2024
АрміяВійнаІнтерв'юУкраїна

Президент Чехії застеріг Україну від поспішного контрнаступу: буде лише один шанс

Президент Чехії Петр Павел застеріг українське керівництво від прийняття поспішних рішень щодо контрнаступу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Під час нещодавніх зустрічей у Києві з президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем Павел сказав, що Україна більше не має того елементу несподіванки, який допоміг успішним наступам на Харківському та Херсонському напрямку того року.

Певел сказав, що Зеленський попросив його та його словацьку колегу Зузану Чапутову, щоб їхні країни озброїли по одній українській механізованій бригаді перед довгоочікуваним контрнаступом.

“Очевидно, у них все ще є відчуття, що вони не мають всього необхідного для успішного початку операції”, – сказав президент Чехії.

Павел розповів, що під час зустрічей минулого тижня закликав Шмигаля не “підштовхувати Зеленського до більш швидкого темпу до того, як Україна буде повністю готова”.

За його словами, Україна неминуче зіткнеться з “жахливими втратами”, незалежно від чисельності своїх сил, і вона не може дозволити собі провалити наступ.

“Бо це надзвичайно складно з точки зору підготовки особового складу, логістики боєприпасів, фінансування пального. Цього року буде лише один шанс, тому він має бути успішним”, – наголосив президент.

Нагадаємо, під час візиту до України Павел розписався на техніці підрозділу ЗСУ, який відправлявся на фронт.

Про те, чому наступ України може стати переломним – можна дізнатись у матеріалі РБК-Україна.

Залишити відповідь