Четвер, 25 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

Хакери зламали сайт міносвіти Румунії: закликали школярів “не марнувати час” на школу

Невідомі хакери зламали сайт Міносвіти Румунії та розмістили там свій заклик до учнів “не марнувати час” на шкільні уроки.

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє румунський ресурс Hotnews.

Вночі на головній сторінці сайту міністерства з’явилося повідомлення від хакерів, де вони пишуть, що у Румунії неефективна система освіти, що не пропонує “нічого корисного, лише завалює непотрібною інформацією”, і важко чекати чогось іншого від вчителів, які погоджуються працювати за копійки у токсичному середовищі – тому що це “демонструє їхній рівень інтелекту”. 

Хакери завершують послання закликом до учнів “не марнувати час” на школу, натомість вчитися самостійно, знаходячи інформацію в інтернеті. “Те, що вчителі вкладають у вас 10 років, ви можете отримувати безкоштовно на YouTube. Влада намагається вас переконати, що не мати вищої освіти – це означає бути дурним і отримувати низьку зарплатню, але ви будете дурними, якщо послухаєте їх”. 

Зараз сайт міністерства edu.ro недоступний. 

У відомстві прокоментували, що ІТ-фахівці з’ясовують, де було слабке місце у безпеці, та усувають наслідки втручання. Також у міністерстві запевнили, що на сайті не було ніякої конфіденційної інформації, тому вона не могла потрапити до зловмисників. 

Ймовірно, за акцією стоять ті самі хакери, які ламали сайт молдовських комуністів – у дописі використали майже ідентичний дизайн і напис “Операція Румунія”.

Залишити відповідь