Вівторок, 14 Травня, 2024
В окупаціїВійнаРуzкій мірУкраїна

У Запорізькій та Херсонській областях перебуває близько 150 тис. російських військ

Росіяни зосередили на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей приблизно 152 тисячі особового складу. Вони готуються до оборони, передає ЗІФ.

“Ми не фіксуємо зараз жодного відводу військ ні в Запорізькій, ні в Херсонській областях. Так, є певний рух – щось вони вивозять, когось евакуюють, щось намагаються вкрасти, але реального відводу бойових підрозділів ми не бачимо. Наприклад, Енергодар – вони звідти не відходять, але звідти вивозять все, що можуть вкрасти, вивезти та забрати: автомобілі, обладнання з лікарень. Вони чітко усвідомлюють, що там будуть бойові дії”, – сказав він.

За його словами, росіяни в окупованій частині Запорізької області готуються до оборони, посилюють свої укріплення та будують нові. “Противник розуміє, що сил для якихось активних наступальних дій у них уже зовсім не залишилося. Єдине завдання, яке перед ними стоїть – це утримання тих позицій, які в них зараз є. Про якийсь подальший наступ мова вже абсолютно не йде”, – зазначив Черняк.

Як зазначив Черняк, це можна бачити навіть на прикладі заяви Пєскова, який нещодавно сказав, що вони нібито не ведуть війну. І це меседж, який вже поширюється як і серед російської пропаганди, так і серед їхніх військ.

“На окупованій частині Херсонщини ми спостерігаємо такі ж процеси. Особовий склад там залишається. Вони будуть оборонятися, вони будують там оборонні споруди”, – додав він.

Загалом, за словами Черняка, на окупованих територіях цих двох областей росіяни зосередили приблизно 152 тисячі особового складу.

Детальніше про те, чи справді росіяни готуються до відступу з окупованих територій Запорізької та Херсонської області, читайте в матеріалі РБК-Україна “Жест доброї волі”? Чи почали росіяни тікати з півдня і чому оголосили евакуацію”.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Росія розглядає крилаті ракети як ключовий потенціал для зриву очікуваного контрнаступу ЗСУ.

Залишити відповідь