Субота, 11 Травня, 2024
АрміяВійнаІнформаційний фронтУкраїна

Українське військо перехопило ініціативу у Бахмуті

За останні дні українці звільнили понад 20 квадратних кілометрів території в передмісті Бахмута, передає Польське радіо.

У Бахмуті тактичну ініціативу перехопили українці. ЗСУ кілька днів просувають там свої позиції вглиб окупованої росіянами території. Водночас російська армія не відмовляється від авіаударів по українських містах. 

Вночі в багатьох областях України лунала повітряна тривога. Українська протиповітряна оборона збила всі безпілотники, які атакували столицю. Речниця Оперативного командування Південь ЗСУ Наталія Гуменюк повідомила, що неспокійно було також у південних районах. Російські кораблі в Чорному морі випустили ракети “Калібр”. Три були збиті над Миколаївською областю. Також є влучення на промзавод у Кривому Розі. Там постраждала одна людина.

Вночі українські ЗМІ також повідомляли про вибухи, які пролунали на заході країни – у Львові, Луцьку та Рівненській області. Тим часом аналітики американського Інституту вивчення війни оцінюють, що українська армія досягає важливих тактичних успіхів у Бахмуті. Хоча ці штурми не є початком великого контрнаступу, вони означають, що українці перехопили ініціативу. За останні дні українці звільнили понад 20 квадратних кілометрів території в передмісті Бахмута.

Аналітики зазначають, що засновник «Групи Вагнера» Євґєній Прігожин і російські «військові блогери», пов’язані з компанією найманців, звинувачують збройні сили Росії у поразках навколо Бахмута та в самому місті.

Залишити відповідь