Субота, 20 Квітня, 2024
ВажливеІнформаційний фронтСтиль життяСуспільство

Петиція за встановлення єдиного державного Дня Героїв набирає голоси

#image_title

На сайті Президента України зареєстровано петицію щодо встановлення єдиного державного свята для вшанування героїзму захисників та захисниць України – Дня Героїв. Це свято з 1941 року традиційно відзначається українцями 23 травня, проте не на державному рівні.

Князь Святослав Хоробрий, козацький полковник Іван Богун, адвокат Микола Міхновський, полковник Євген Коновалець, журналіст Симон Петлюра, молодший лейтенант Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі» були героями. Вони хотіли жити і творити, для себе, для родини, для України. Але кожного з них покликав Меч захисту Батьківщини. І кожен з них був змушений покинути свою справу, свою родину і битися. За захист родини і захист Батьківщини.

– йдеться в описі петиції.

Автором петиції є Леонтій Шипілов, доцент кафедри теорії держави і права, член ЦВК з 2018 по 2019 рік. Ініціатором – Організація українських націоналістів (бандерівців).

На честь поколінь минулих, сучасних та майбутніх героїв України ми звертаємося до Президента України з закликом щодо встановлення Дня, який вже понад 72 роки традиційно відзначається в Українському Світі, – Дня Героїв, який відзначається 23 травня щороку для вшанування подвигів оборонців рідного краю.

Підписати петицію можна за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/190952

Петицію підтримало багато відомих громадських діячів та військових.

Обов’язуючі організаційні свята є: свято соборності 22 січня, свято Героїв революції дня 23-го травня і День боротьби 31 серпня» – так в Кракові у квітні 1941 року, у середовищі українських націоналістів, за постановою II Великого Збору ОУН, було запроваджено відзначати важливі дати.

Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог – Микола Міхновський. 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра.

Пластуни відзначають це свято давно! Наші Герої – це найкращий приклад для майбутнього покоління, яке ми виховуємо. Щоб надалі вони продовжували їх справу!

підтримала петицію найбільша українська скаутська організація Пласт.

День Героїв як свято встановили у 1941 році члени ОУН у пам’ять про підступно вбитих чекістами Євгена Коновальця, Симона Петлюри та інших видатних національних Героїв.

☝️ Наша мета ― незалежна Україна.

🤜 Наш чин ― відвоювати і захистити своє заради пам’яті полеглих і вільного майбутнього для живих.

🇺🇦 Слава Героям України!

йшлося у привітанні Головного управління розвідки МО України.

🇺🇦 ВІДНОВИМО ІСТОРИЧНУ СПРАВЕДЛИВІСТЬ – ВСТАНОВИМО ДЕНЬ ГЕРОЇВ! 🇺🇦

У нашій історії є багато моментів гордості, відваги та боротьби за волю. День Героїв – свято, яке заслуговує на визнання на офіційному державному рівні. Це день, коли ми вшановуємо героїв, які зробили великий внесок у становлення та боротьбу за нашу Україну.

У міжвоєнний період, українці започаткували традицію вшанування героїв у часі “зелених свят”, а у квітні 1941 року, на Другому Великому Зборі ОУН було проголошено про встановлення Дня Героїв на 23 травня. Національне гасло та вітання “Слава Україні! Героям Слава!” давно звучать в наших серцях, і пора, щоб й День Героїв став національним святом.

пише громадський діяч Юрій Гончаренко.

Залишити відповідь