Середа, 24 Квітня, 2024
ВійнаСвітСуспільствоУкраїна

Канада завершує постачання мільйона штук боєприпасів для ЗСУ

Загалом пакет канадської допомоги включає 21 тисячу одиниць стрілецької зброї та 2,4 мільйона боєприпасів, передає Польсьске радіо.

Протягом найближчих тижнів Канада завершить постачання Україні приблизно 5 тисяч одиниць стрілецької зброї та одного мільйона набоїв. Про їх передання оголошено в пакеті військової допомоги, оприлюдненому в квітні. Як повідомляє Укрінформ, таку інформацію оприлюднили в Міністерстві оборони Канади.

«Доставлення оголошеного в квітні пакета допомоги зі стрілецькою зброєю та боєприпасами відбувається за графіком. Кулемети, штурмові гвинтівки, набори для чищення й магазини вже були доставлені в Україну, а 1 мільйон набоїв калібру 5,56 мм та 4800 автоматів мають прибути протягом найближчих тижнів», – йдеться в повідомленні.

Як інформувалося, про надання Україні цього пакета оборонної допомоги прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив під час візиту до Канади прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Загалом пакет допомоги, який призначила Канада, включає 21 тисячу одиниць стрілецької зброї та 2 мільйони 400 тисяч боєприпасів.

Залишити відповідь