Четвер, 18 Квітня, 2024
В окупаціїІнтерв'юУкраїна

Кримські татари хочуть у складі України увійти в Європу – Жумаділов

Арсен Жумаділов, один із засновників «Ініціативи 26 червня», платформи про майбутнє Криму, пояснив, навіщо кримським татарам потрібна автономія – як показник визнання. При цьому мета кримських татар – у складі України повноцінно увійти в Європу.

Про це він сказав під час заключної панелі Львівського медіафоруму «Здорові рішення для вільного суспільства», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми ж бачимо, що Україна ось-ось приєднається до ЄС, до НАТО, до всього цивілізованого світу. Я би хотів, щоб моя нація також була частиною цієї історії. Це красива історія», – сказав Жумаділов.

Він також відзначив толерантність українців, те, як вони ставляться до «інших», до меншин. Це особливо контрастно виглядає у порівнянні з нетолерантним ставленням одне до одного в Росії. «А ми, українці та кримські татари, вчимося тут довіряти один одному. Коли ми говоримо про автономію для нас, кримських татар, то це – про визнання. Тільки про це. Й крапка. Потім ми перегортаємо сторінку. І на ній написано – красиве майбутнє України, яке ми будуємо разом!», – резюмував Жумаділов.

Як повідомлялося, 25-27 травня відбувався Львівський медіафорум. Подія проходила в оновленому форматі й зібрала закордонних та українських медіафахівців, публічних інтелектуалів, дослідників, полісімейкерів, представників громадського сектору і міжнародних організацій. Фокусною темою була: «Після війни або перед війною. Як цивілізації перемогти хаос?».

«Ініціатива 26 червня» – платформа про майбутнє Криму, заснована 26 червня 2022 року Алімом Алієвим, Еміне Джеппар, Арсеном Жумаділовим, Сулейманом Мамутовим, Севгіль Мусаєвою, Ахтемом Сеітаблаєвим, Тамілою Ташевою.

Залишити відповідь