Вівторок, 14 Травня, 2024
В регіонахЕкологіяСуспільствоУкраїна

З маленькими дітьми: в Одесі люди масово відпочивають на пляжах, попри “зелене” море та мінну небезпеку

#image_title

У курортному місті Одеса, попри заборону обласної військової адміністрації, на березі моря можна побачити десятки відпочивальників. Батьки приходять на пляжі з маленькими дітьми, дозволяють їм заходити у воду та ніжитися на піску. Люди не прислухаються до рекомендацій влади, їх не зупиняє брудна зелена вода і мінна небезпека, передає OBOZREVATEL.

У місцевих Telegram-каналах публікують знімки, на яких видно, що багато людей купаються в морі та засмагають на березі. До речі, після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС затока виносить на узбережжя сміття, вода забарвлюється в каламутно-зелений колір і перетворюється на кисіль (щоб подивитися фото, доскрольте сторінку до кінця).

“Ситуація на пляжі: люди, попри заборони, купаються в морі навіть з маленькими дітьми”, – читаємо у Telegram-каналах. Як бачимо, вода не скрізь зелена, проте експертиза показала, що вона може спричинити неприємні хвороби.

Як ми раніше писали, на пляжі “Ланжерон” зафіксовано перевищення зважених речовин у 1,6 раза, а заліза – у 2 рази. Солоність води нижча за норму у 2,6 раза. Крім того, Одеська затока зацвіла цілим комплексом потенційно токсичних ціанобактерій.

За словами місцевих жителів, крім незвичайного кольору, чорноморська вода також набула неприємного запаху. Купатися в морі суворо забороняють.

Залишити відповідь