Четвер, 16 Травня, 2024
InГаджетАналітикаВійнаУкраїна

У межах другого етапу програми єВідновлення вже подали понад 1400 заяв

#image_title

Із 1 серпня 2023 року, коли було запущено механізм компенсації за знищене житло, вже подано понад 1400 заяв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Фейсбуці.

Зазначається, що найбільше заяв подано жителями Харківської (597), Київської (428) та Чернігівської (113) областей.

Загальна площа зруйнованого житла, щодо якого подано заяви, становить майже 100 тисяч квадратних метрів. Майже 60% поданих заяв стосуються компенсації за знищену квартиру.

Розглядати заяви будуть спеціальні комісії, створені при органах місцевого самоврядування. Старт їх роботи запланований з 15 серпня.

У Мінвідновлення нагадують, що 1 серпня стартував другий етап реалізації державної програми із забезпечення житлом українців, чия оселя була пошкоджена або знищена внаслідок збройної агресії рф. Тепер власники житла, чия оселя була знищена, зможуть подати заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку. Зробити це можна через застосунок Дія.

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма єВідновлення. Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу Дія або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Станом на 31 липня за такою допомогою звернулись понад 30 тисяч українців. Вже отримали або отримають гроші найближчими днями понад 4800 заявників. Максимальна сума допомоги – 200 тисяч гривень.

Залишити відповідь