Вівторок, 14 Травня, 2024
КриміналРуzкій мірУкраїна

На Львівщині СБУ затримала рекетирів, які мобілізувалися в ЗСУ

#image_title

Служба безпеки України викрила на Львівщині банду «перевертнів», які мобілізувалися до Збройних Сил України. Проте замість виконувати військовий обо’язок – залишили підрозділ і займалися рекетом, передає ЗІФ.

Наслідком спецоперації СБУ на Львівщині стало знешкодження банди рекетирів. Злочинне угруповання організували двоє колишніх кримінальників, що приховали своє «минуле» і вступили на військову службу.

«Після зарахування до складу однієї з військових частин регіону, вони самовільно залишили підрозділ і розпочали займатися вимаганням грошей із громадян.

Прикриваючись статусом військовослужбовців, фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім виставляли жертвам «рахунок» за вирішення «спору».

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання рекетирами 4 тисяч доларів США з демобілізованого бійця ЗСУ.

У разі відмови сплатити всю суму, зловмисники погрожували чоловіку насильством і фізичною розправою», – йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Правоохоронці затримали обидвох рекетирів «на гарячому» – під час передачі частини грошей від потерпілого.

Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану).

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Львівській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів військової прокуратури.

Залишити відповідь