Понеділок, 13 Травня, 2024
ВійнаНа фронтіУкраїна

ISW: ЗСУ наближаються до чергової лінії оборони росіян на півдні

ЗСУ долають ділянки, які мають відносно більш щільний масив протитанкових ровів, загороджень і мінних полів, йдеться у звіті Інституту вивчення війни, передає Польське радіо.

Українські війська, ймовірно, наближаються до наступної лінії російських укріплень на півдні України, яка, можливо, слабша за першу лінію, але все одно становить загрозу, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ долають ділянки, які мають відносно більш щільний масив протитанкових ровів, загороджень і мінних полів, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). На їх утримання росіяни витратили значну кількість особового складу, техніки й сил.

«Однак масштаби мінних полів у наступній лінії оборони можуть бути менш заміновані, щоб дати військам РФ, які знаходиться на північ від цих позицій, можливість відступити», — зазначили аналітики.

Також в ISW додали, що кожна російська оборонна позиція має передові та тилові райони. Позиції окупантів не є однорідними по всьому фронту на півдні України й не повністю укомплектовані особовим складом.

Центр також звернув увагу на повідомлення про те, що росіяни передислокували частини елітної 76-ї повітряно-десантної дивізії, яка раніше базувалася поблизу Кремінної в Луганській області, до Запорізької області на півдні України. Згідно з цими повідомленнями, вони мали бути розгорнуті в районі Роботиного.

Роботине лежить на шляху, що веде до міста Токмак, логістичного центру російської армії. Ще далі на південь, за Токмаком, знаходиться Мелітополь — одна з головних цілей українського контрнаступу.

Залишити відповідь