Неділя, 28 Квітня, 2024
В регіонахКультураНаукаСуспільствоФоторепортаж

У Львові презентували книгу що пояснює шлях Степана Бандери в провідники української ідеї

У неділю, 3 вересня, в історичному центрі Львова, в будівлі Етнографічного музею Інституту народознавства Національної Академії наук України відбулася презентація книги відомого історика Микола Посівнича «Степан Бандера. Провідник української ідеї».

За словами автора, попри 100% відомість постаті Бандери в Україні мало хто знає ким він був насправді. І попри те, що сьогодні націоналістами себе вважає фактично чверть українців, це швидше ситуативні, неусвідомлені в тому, що саме є для них націоналізм, люди. Тому знати не тільки те, які ідеї пропагував Степан Бандера та його соратники, але й чому, з яких життєвих та інших обставин це випливало – дуже важливо для розуміння чому цій людині вдалося стати символом української боротьби та ворогом всіх наших ворогів.

На презентації Микола Посівнич привідкрив частину змісту книги, розказавши про дійсно людські, життєві історії Провідника ОУН.

Що робить Степана Бандеру Символом українського визвольного руху? Чому його, в’язня гітлерівських концтаборів, з деяких трибун називають ворогом, а ми — Провідником і героєм? Щоб зрозуміти це, варто подолати стереотипи, які утвердилися в суспільстві завдяки потужній багаторічній радянській пропаганді. Базуючись на достовірних фактах, цікавих і невідомих широкому загалу матеріалах, автор розповідає про життя лідера ОУН без штучно створених міфів: які погляди він мав, якими ідеалами керувався і, зрештою, якою був людиною.

йдеться в анотації книги.

Також він підкреслив, що видання цієї книги стало можливим завдяки підтримці простих людей, які зробили передзамовлення книги.

Придбати книгу можна у видавництві “Наш формат” у паперовому та електронному вигляді за цим посиланням:

https://nashformat.ua/products/stepan-bandera.-providnyk-ukrainskoi-idei-709624

Залишити відповідь