Понеділок, 29 Квітня, 2024
СвітСпортСуспільствоУкраїна

Олімпійська збірна України з футболу зіграє контрольний матч з Японією

На шляху підготовки до Олімпіади-2024 у Парижі олімпійська футбольна збірна України під орудою Руслана Ротаня проведе товариський матч проти команди Японії.

Зустріч відбудеться 25 березня 2024 року у місті Фукуока, на стадіоні «Мікуні Кітакюсю». Час початку поєдинку стане відомий пізніше, передає Укрінформ

Чоловічі футбольні команди змагатимуться за медалі літніх Ігор-2024 у період із 24 липня до 9 серпня в семи містах Франції: Парижі, Марселі, Ліоні, Бордо, Сент-Етьєні, Ніцці та Нанті. У змаганнях, згідно з регламентом, можуть узяти участь гравці, які народилися після 1 січня 2001 року. Крім того, кожна команда може внести до заявки з 18-х футболістів троїх, які старші цього віку.

У чоловічому футбольному турнірі Олімпіади-2024 візьмуть участь 16 збірних: Франція – як господар, три команди представлятимуть Європу (Україна, Іспанія, Ізраїль), три – Африку (Марокко, Єгипет, Малі), три – Азію (стануть відомі в травні 2024 року), дві – Південну Америку (визначаться у лютому), дві – зону КОНКАКАФ (США, Домініканська Республіка), одна – Океанію (Нова Зеландія), також до них приєднається переможець плей-офф між четвертими командами Африки (Гвінея) та Азії.

Формат олімпійського турніру традиційний: боротьба у чотирьох групах по чотири команди, по дві найсильніші виходять до плей-офф, потім – чвертьфінали, півфінали, матч за третє місце й фінал (9 серпня, Париж, стадіон «Парк де Пренс»).

Додамо, що чинним переможцем Олімпіади з футболу серед чоловічих збірних є Бразилія, яка в Токіо-2020 у фіналі обіграла Іспанію.

Залишити відповідь