Вівторок, 30 Квітня, 2024
АналітикаВійнаЕкономікаІнтерв'юУкраїна

Українці вже отримали ₴3,2 мільярда виплат на зруйноване житло – Шмигаль

У рамках реалізації програми «єВідновлення» вже понад 35 тис. українських родин отримали від української держави виплати на 3,2 млрд грн.

Про це під час засідання уряду заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Ще один наш пріоритет – це житло людей. Цього року ми продовжуємо успішну реалізацію програми єВідновлення. Понад 35 тис. українських родин, чиє майно було пошкоджено, отримали від держави виплати на 3,2 млрд грн. Загалом за цим компонентом програми маємо понад 67 тис. заявок. Найбільше – з Харківщини, Київщини та Миколаївщини», – сказав він.

Шмигаль зазначив, що за другим компонентом програми – знищене майно – було зареєстровано 8,4 тис. заявок.

«Згенеровано понад 2 тис. житлових сертифікатів на майже 3,7 млрд грн. Понад 540 сертифікатів вже заброньовано. Це означає, що їхні власники скоро придбають своє житло», – пояснив очільник українського уряду.

Глава Кабміну заявив, що уряд у вівторок ухвалить постанову, яка вдосконалює механізм реалізації програми єВідновлення. «Спрощуємо припинення права власності на знищений об’єкт. Покращуємо взаємодію міністерств щодо обміну інформацією. Прописуємо чіткий алгоритм оскарження дій комісій. Оновлюємо порядок нарахування коштів та їх використання на будівництво приватного, садового або дачного будинку. Вносимо також інші зміни», – поінформував він.

За словами Шмигаля, головою метою є усунути незручності та розбіжності, аби максимально спростити шлях від подачі заявки до отримання компенсації, купівлі чи будівництва житла.

Як повідомлялося, віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що цього року програма єВідновлення потребуватиме додаткових 10 млрд грн.

Залишити відповідь