Субота, 27 Квітня, 2024
В окупаціїВійнаРуzкій мірУкраїна

Удар по Лисичанську: рашисти визнали смерть міністра

На росії офіційні засоби масової пропаганди визнали факт загибелі так званого міністра так званої  лнр із надзвичайних ситуацій алєксєя потелещенко в тимчасово окупованому Лисичанську 3 лютого. Він перебував у пекарні. Росіяни наголошували на тому, що у пекарні загинули цивільні, загалом 28 осіб, передає ЗІФ.

Окрім потелещенка у приміщенні перебували колаборанти та російські чиновники. Про це Суспільному Донбас розповіли в Лисичанській міській військовій адміністрації.

Пекарня розпочала функціонувати вже після окупації міста. Окупанти використовували її у своїх цілях. Там вони харчувалися і проводили наради. Також випікати хліб для фронту.

За інформацію від місцевих жителів, які виїхали з міста, у списку загиблих є прізвище власника закладу – місцевого бізнесмена, який мав у Лисичанську мережу крамниць. Також серед прізвищ чоловік, який працював у “податковій” окупантів.

“Прильот був у той час, як окупанти зібрались там. Той список загиблих, що гуляє по мережі інтернет, складають здебільшого колаборанти, як, наприклад, Фірсов, який у березні перейшов на сторону окупантів”, – додали у Лисичанській МВА.

Журналіст Андрій Цаплієнко також акцентував увагу на загибелі потелещенка.

Згодом стало відомо, що на пекарню навів хтось із місцевих, який прагне звільнення міста від окупантів і колаборантів. 

Що стосується потелещенка, то свого часу він склав присягу на вірність України але став зрадником. 1998 року закінчив Харківський військовий університет за спеціальністю “хімічна технологія та інженерія, бойове застосування озброєння та засобів військ РХБЗ”.