Середа, 15 Травня, 2024
ВійнаПодіїУкраїна

Україна повернула з полону ще 100 своїх захисників

Увечері у четвер, 8 лютого, на Батьківщину повернулися бійці Національної гвардії, прикордонних військ, тероборони та воїни з “Азовсталі”. Загалом з російського полону вдалося визволити 100 людей, передає ЗІФ.

Це 51-ий за ліком обмін. Попередній, ювілейний, відбувся 31 січня (тоді звільнили 207 полонених) завдяки зусиллям Координаційного штабу.   

– Серед врятованих військовослужбовців цього разу 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонців. 

Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці «Азовсталі»), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках. 

Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20. 

Вдалося врятувати, зокрема, медика, який у надскладних умовах рятував поранених на “Азовсталі”, рідних братів Миколу та Романа. 

Висловлюємо вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за надану допомогу та сприяння в організації цього обміну”, – йдеться у повідомленні. 

У відеокоментарі журналістам начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав, що на Батьківщину загалом з рлсійського пологу вєе вдался повернути 3 135 людей. 

“Але ще багато роботи, ще багато хлопців тримається в полоні, Ми будемо працювати далі… Нам завжди домагають кілька вже можна навіть сказати, мабуть, друзів. По-перше, це представники Об’єднаних Арабських Еміратів – сьогодні обмін здійснено безпосередньо за їх допомогою”, – сказав генерал-лейтенант.