Субота, 27 Квітня, 2024
ІсторіїПодіїСвіт

Із Монголії натякнули путіну на історичний факт: показали мапу

У відповідь на інтерв’ю путіна колишній президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж опублікував декілька карт. Одна із них датована 1471 роком. На ній росія зображена маленькою плямою на території величезної тодішньої Монгольської імперії, передає ЗІФ.

“Я знайшов історичну карту Монголії. Не турбуйтеся. Ми мирна та вільна нація”, – цитує зі соцмережі Х монгольського політика DW. 

Нагадаємо, в інтерв’ю кремлівський божевільний наговорив американському “журналістові” таку кількість спотворених і перекручених фактів з історії, що фахівцям дотепер доводиться спростовувати путінську брехню. 

Частина адекватних людей, як от колишній очільник Монголії, вдалися до висміювання путіна-“історика” шляхом тролінгу і кпинів. 

“Експрезидент Монголії Цахіагійн Елбегдорж, який опублікував у відповідь на міркування Путіна карти середньовічної Монгольської імперії, до складу якої входила більша частина територій сучасної РФ, послідовно підтримує Україну. Він розуміється і на гуморі, і у військовій пропаганді. Наприкінці 1980-их він навчався у вищому військовому політичному училищі у Львові”, – прокоментував допис  колишнього очільника Монголії історик та політичний оглядач Олександр Фрідман у ТГ-каналі.