Неділя, 19 Травня, 2024
ВійнаЕкономікаПодіїУкраїна

Російські заморожені активи мають бути скеровані на підтримку України

epa11182130 A hangar used to store grain stands damaged after a night rocket attack in Pisochyn, near Kharkiv, northeastern Ukraine, 26 February 2024. amid the Russian invasion. There were no fatalities or injuries, according to the Kharkiv Regional Military Administration. Russian troops entered Ukraine on 24 February 2022 starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/YAKIV LIASHENKO Dostawca: PAP/EPA.

Одним рішенням можна вирішити принаймні одну проблему: фінансову підтримку України, передає Польське радіо.

Російські активи, заморожені в банках по всьому світу, мають бути скеровані на підтримку України. На цьому наголосив прем’єр-міністр Дональд Туск після зустрічі з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою.

«Треба задіяти триста мільярдів доларів російських атиквів, які зараз заморожені в банках Європи, Японії та США. Одним рішенням можна вирішити принаймні одну прблему: фінансову підтримку України».

Прем’єр-міністр Туск наголосив на необхідності збільшення видатків європейських країн на оборону. Він також привітав згоду Угорщини на вступ Швеції до НАТО.

«Після стількох років послідовного нейтралітету Швеція, як і Фінляндія, зважилась увійти до НАТО. Слова привітань та вдячності скеровую до прем’єрів цих країн. Мені дуже прикро, що ми стали свідками багатомісячного блокування Угорщиною вступу Швеції до НАТО, тим паче, що це безпосередньо стосується безпеки Польщі»

У Празі відбудеться зустріч прем’єр-міністрів країн Вишеградської групи.