Понеділок, 13 Травня, 2024
ПогодаУкраїна

Частину України накриють дощі і мокрий сніг: синоптики попередили про погіршення погоди.

Найближчими днями в Україні суттєво зміниться погода. На зміну сонячним теплим дням прийде похолодання та опади у вигляді мокрого снігу.

Кардинально погода почне змінюватись ближче до середини тижня. За прогнозом синоптиків, з 6 березня очікується різке похолодання та мокрий сніг. Про це повідомляє Український гідрометцентр, передає OBOZ.UA.

У понеділок, 4 березня, у більшості областей нашої країни буде мінлива хмарність. Лише на заході України синоптики прогнозують невеликий дощ. Однак у цій частині країни буде найвища температура – до +16 градусів.

На півдні України стовпчики термометрів також покажуть вище +10 градусів. У центральних та східних областях протягом дня очікується мінлива хмарність та +6…+9 градусів.

У Києві у цей день буде мінлива хмарність. Повітря у столиці прогріється до +8 градусів.

У вівторок, 5 березня, ситуація з опадами не зміниться. Дощитиме у Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Рівненській та Волинській областях. На решті території буде мінлива хмарність.

Температурні показники не зазнають суттєвих змін порівняно з минулим днем. Більше того, на південному сході стане ще тепліше. Стовпчики термометрів піднімуться до +8…+14 градусів.

У центральних та північних областях уночі можливі невеликі заморозки до -1. Але протягом дня температура підніметься до позначок +7…+9 градусів.

У середу, 6 березня, очікується різке похолодання. Також у цей день майже у всіх областях синоптики прогнозують опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

Сухо буде лише у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Також опадів не передбачається на півдні України, за винятком Криму – на півострові можливий невеликий дощ.

На зміну весняному теплу до західних регіонів прийде похолодання. Стовпчики термометрів покажуть лише +2…+4 градуси. Лише на Закарпатті буде до 12 градусів тепла.

При цьому у південних та східних областях синоптики прогнозують +8…+10 градусів. А у столиці цього дня також похолодає. У Києві 6 березня буде мокрий сніг та 1-3 градуси тепла.

Нагадаємо, лютий 2024 року у Києві став другим у рейтингу найтепліших у столиці після 2002 року. Упродовж місяця було зафіксовано вісім температурних рекордів.

Раніше повідомлялося, що в перший місяць весни 2024 року температура повітря очікується вище норми. Однак не обійдеться без заморозків. Похолодання прогнозується вже після 9 березня.