Понеділок, 13 Травня, 2024
ПодіїСвіт

У Хорватії створять міжнародний підрозділ для боротьби із нелегалами

Хорватія є одним із коридорів так званого балканського маршруту, передає Польське радіо.

У Хорватії мають намір створити спеціальний підрозділ поліції для боротьби з нелегальною міграцією. До нього увійдуть силовики з кількох країн. 

Влада Хорватії, яка має проблеми з організованими групами контрабандистів, вирішила співпрацювати з іншими країнами у боротьбі з ними. Уряди Боснії і Герцеговини, Словенії та Німеччини підтримали ініціативу створення спецпідрозділу поліції. Групу, яка отримає назву «Зебра», буде створено під егідою Європолу.

«Це найкоротший шлях між Боснією та Герцеговиною і Словенією, тому мігранти, які насправді шукають найшвидший спосіб дістатися до Західної Європи, обирають цей маршрут», — сказав нещодавно міністр Давор Божинович.

Про масштаби проблеми, з якою стикається Хорватія, свідчить той факт, що цього року поліція країни спіймала більш ніж удвічі більше контрабандистів, ніж за аналогічний період 2023 року. У Хорватії затримано понад чотири сотні підозрюваних. Хорватський міністр, коментуючи ініціативу створення підрозділу, зазначив, що для будь-якої поліції світу діяти проти такої кількості злочинців, які займаються контрабандою, було б великим викликом.

Хорватія є одним із коридорів так званого балканського маршруту, через який люди з багатьох регіонів світу намагаються нелегально потрапити до Західної Європи.