Понеділок, 29 Квітня, 2024
InГаджетПодіїУкраїна

“Такого немає ніде у світі”: українці зможуть одружуватися онлайн у кілька кліків

Кабінет Міністрів України схвалив постанову про введення онлайн реєстрації шлюбу. Тепер українці матимуть можливість укладати шлюб просто через застосунок Дія.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Шлюбна церемонія буде проводитися за допомогою відеозв’язку з працівником ДРАЦС, а документи будуть засвідчені Дія.Підписом, передає OBOZ.UA.

Ця ініціатива особливо важлива для тих пар, які через воєнні дії не можуть бути разом.

“Українці зможуть одружуватися просто в застосунку. Це особливо актуально для військових та пар, які через війну перебувають на відстані.

Це буде прорив у сфері державних послуг, такого немає ніде у світі. Швидко, як у Лас-Вегасі, зручно і просто, як усе інше в Дії”, – пише Федоров.

Процес укладання шлюбу через застосунок Дія виглядатиме так:

  • Ви подаєте заяву через застосунок.
  • Працівник ДРАЦСу проводить церемонію одруження за допомогою відеозв’язку.
  • Наречені підписують актовий запис про шлюб, який засвідчується Дія.Підписом.

“Клік-клік – і одружені. Перетворюємо ваші мрії на цифрову реальність”, – пишуть у Мінцифри.

Раніше повідомлялося, що у Дії зʼявились усі документи про освіту. Якщо атестат, свідоцтво чи диплом не завантажуються, українцям потрібно оновити застосунок.

Нагадаємо також, що учасники Національного мультипредметного тесту-2024 можуть зареєструватися на іспит за допомогою додатку Дія. Для цього в електронному кабінеті потрібно окремо завантажити документ про освіту, всі інші особисті дані внесуться до системи автоматично.