Понеділок, 29 Квітня, 2024
ПогодаПодіїУкраїна

Україну знову накриє пилом із Сахари: метеоролог назвав дату

Цими вихідними, 6 та 7 квітня, до Європи знову прийде тепле повітря з півночі Африки, яке принесе з собою дрібний пил із Сахари. Ним вдруге накриє й Україну.

Про це повідомив метеоролог BFMTV Гійом Сеше. За його даними, африканський пил дістанеться північно-західної частини України 7 квітня, передає OBOZ.UA.

Сеше показав карту, на якій вказано, що 7 квітня пил з Африки знову накриє країни Західної Європи –Чехію, Польщу, частково Словаччину, а також північно-західну частину України.

“З таким динамічним південним потоком, що йде безпосередньо з Африки, повернення піску здається неминучим”, – написав він.

Залежно від погодних умов, пісок у небі та відкладення на автомобілях можуть бути більш-менш помітними. Велика кількість пилу може “послабити сонячні промені та сприяти утворенню щільної завіси хмар, що, ймовірно, сповільнить підвищення температури”, каже метеоролог.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Низка регіонів України 2 квітня спостерігала незвичне природне явище – пил із Сахари у повітрі. Пориви сильного вітру, які також вирували у вівторок у всіх областях, окрім східних, розносили пил і пісок із шаленою швидкістю.

– Пил із Сахари може бути небезпечним для людей з респіраторними захворюваннями, а також для дітей та літніх людей. Ми писали про те, як вберегтися від нього.