Понеділок, 13 Травня, 2024
Інформаційний фронтПодіїРуzкій мірСвіт

Британська розвідка: росіяни все частіше помилково обстрілюють власні літаки

Удари, завдані Україною по об’єктах на тимчасово окупованій території, призводять до підвищення тиску на російську ППО, внаслідок чого вони збивають власні літаки, стверджують у розвідці, передає Польське радіо.

Російські сили протиповітряної оборони  неодноразово збивали свої ж літаки над Кримом, що може свідчити про випадкові дії самих операторів ППО.

Про це повідомляє Британська розвідка. 

Зауважується, що після кількох ударів України по цілях у Севастополі та Чорноморському флоті цього року місцева російська протиповітряна оборона майже напевно була приведена в підвищену готовність.

У британському Міноборони нагадали, що 28 березня 2024 року російський Су-27, який здійснював політ над Кримом, був збитий російською ППО, а призначений Росією губернатор Севастополя Міхаїл Развожаєв заявив, що сталася технічна несправність і що пілот вижив.

«Існує реальна ймовірність того, що не стільки технічна проблема, скільки підвищений тиск і напруженість серед російських операторів ППО, викликані страхом перед подальшими діями України, призводять до того, що вони ненавмисно вступають у бій зі своїми власними пілотами й літаками. Ця подія та інші, якщо вони підтвердяться, ймовірно, підкреслюють брак обізнаності та координації між елементами російських збройних сил, одночасно демонструючи вторинний вплив дій України», —  йдеться у повідомленні британської розвідки.