Понеділок, 29 Квітня, 2024
ПодіїПолітикаСвіт

Шольц поїде до Китаю говорити про війну в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц проведе переговори з президентом Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні 16 квітня в рамках чотириденного візиту до Китаю. Разом із главою КНР він обговорюватиме війну в Україні.

Про це повідомив речник уряду Штеффен Гебештрайт на пресконференції в Берліні. Його слова цитує видання Tagesschau.

Це буде друга поїздка Олафа Шольца до Піднебесної як канцлера Німеччини, передає OBOZ.UA.

За словами Гебештрайта, під час свого візиту Шольц “хоче з’ясувати, якою мірою Пекін може вплинути на Росію та її поведінку у війні в Україні”.

“Наше бажання полягає в тому, щоб Китай міг використати вплив, який він має на Росію, щоб сприяти більш мирному розвитку конфлікту в Україні”, – сказав речник уряду ФРН.

Олаф Шольц прибуде до Чунціна в неділю, 14 квітня, та відвідає водневий завод, яким керує німецька компанія. А потім у понеділок вирушить до Шанхаю, де виступить з промовою.

Лідер Німеччини зустрінеться з Сі, а потім і з прем’єр-міністром Лі Цяном для політичних переговорів у Пекіні у вівторок, додав Гебештрайт.

Нагадаємо, 2 квітня президент США Джо Байден провів телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Американський глава особисто застеріг Сі від підтримки оборонно-промислової бази РФ.

Сполучені Штати попередили союзників про те, що відносини Китаю та Росії у сфері військової підтримки посилились. Зокрема, китайська сторона почала надавати РФ дані геопросторової розвідки, щоб допомогти Москві у війні проти України.

Раніше речник МЗС КНР Лінь Цзянь заявив, що Пекін має власне бачення способу політичного врегулювання війни Росії проти України.

Як повідомляв OBOZ.UA, Олаф Шольц заявив, що Захід мусить продовжувати підтримувати Україну, яка протистоїть повномасштабній збройній агресії Росії. Саме така підтримка, за його словами, стане найкращим способом запобігти подальшій ескалації і, зокрема, потенційному збройному протистоянню між РФ та НАТО.