Вівторок, 30 Квітня, 2024
БлогІнтерв'ю

Кличко зустрівся з мером Кракова

Київський міський голова Віталій Кличко і мер Кракова Яцек Майхровський обговорили подальшу допомогу Україні та українській столиці.

Як передає Укрінформ, про це Кличко повідомив у Фейсбуці.

“Зустрівся в Польщі з мером міста-побратима Києва – Кракова Яцеком Майхровським. Подякував міській владі за допомогу українцям з перших днів повномасштабного вторгнення Росії”, – зазначив Кличко.

За його словами, “від початку війни Краків передав Києву тонни гуманітарної допомоги, прихистив понад 175 тисяч українців, які рятувалися від війни. А також організував логістичний центр для транспортування допомоги від інших партнерів нашої держави. Та завжди підтримував Україну в її євроінтеграційних прагненнях”.

Під час зустрічі міські голови обговорили подальшу допомогу Україні та Києву.

Кличко запросив Майхровського відвідати Київ і вручив йому відзнаку від столиці – нагрудний знак “За сприяння обороні Києва”.

“Мер Кракова передав символічну скульптуру на знак дружби і співпраці між нашими містами – дракона. Який, за словами польських друзів, тепер теж оберігатиме Київ”, – додав Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, на маршрут зеленої гілки столичного метро вийшов уже другий потяг з вагонів, які Київ отримав від Варшави.