Вівторок, 30 Квітня, 2024
В окупаціїВійнаРуzкій мірУкраїна

Російські загарбники мінують аграрні поля на окупованих територіях України

Такі дії країни-агресорки в черговий раз ставлять під загрозу життя цивільних людей, передаэ Польське радіо.

Російські військові на тимчасово окупованій Херсонщині активно мінують сільськогосподарські угіддя. Про це пише Центр національного спротиву (ЦНС).

Як читаємо, для того, щоби втримати анексовані території ворог збільшує площу мінних полів шляхом мінування аграрних земель.

«Зокрема, мінування відбувається на особистих земельних ділянках», — йдеться у публікації.

Центр нацспротиву наголошує, що такі дії вкотре ставлять під загрозу життя цивільних людей, зокрема, пересування спеціальної техніки типу комбайн для обробки полів.

Водночас ініціатива інформує, що тимчасово окуповану Донеччину заполонили несанкціоновані сміттєзвалища та будівельні відходи.

Зазначається, що мешканці регіону масово скаржаться на антисанітарію у дворах, гори сміття, які іноді не вивозять по кілька місяців, і відповідно зграї щурів.

«При цьому техніка для вивозу відходів є, а от працювати нікому — кількість працівників удвічі, а то і втричі менше необхідного, — зауважують у ЦНС.

Повідомляється, що це, однак, не зупиняє окупаційну владу разом із колаборантами впроваджувати у життя кремлівський проєкт — зробити Донбас смітником росії.

«Ворог планує створити на ТОТ Луганщини шість сміттєзвалищ, ще три – на Донеччині. Звозити сміття туди планують не лише з ТОТ, а й з Ростовської, Бєлгородської та Воронезької областей», — пише Центр нацспротиву.