Понеділок, 29 Квітня, 2024
АналітикаВійнаСвітУкраїна

Ipsos: половина французької молоді готова воювати в Україні в разі загрози для Франції

Переважна більшість французів (62%) вважають, що «було б добре знову запровадити обов’язкову військову службу», передає Польське радіо.

Приблизно половина опитаних французів віком від 18 до 25 років заявили, що долучилися б до воєнних дій в Україні, якби це було потрібно для захисту Франції.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Ipsos, інформує «Громадське телебачення» з посиланням на французькі ЗМІ.

51% опитаних відповіли ствердно на запитання, чи готові вони долучитися до лав війська, «якби захист Франції вимагав брати участь у війні в Україні». Зокрема 17% відповіли «абсолютно так» і 34% — «так, можливо».

Крім того, майже третина французької молоді (31%) підтримують ідею розміщення французьких військ в Україні (порівняно з 17% серед тих, хто старше 50 років): і опитування проводилося ще до того, як цю можливість почав обговорювати президент Емманюель Макрон.

Переважна більшість французів (62%) вважають, що «було б добре знову запровадити обов’язкову військову службу», скасовану у Франції в 1997 році. Більш як половина з них, «можливо, розглядають кар’єру в збройних силах».

Опитування провела міжнародна дослідницька компанія Ipsos на замовлення Міністерства збройних сил Франції у період з червня по липень 2023 року.