Неділя, 12 Травня, 2024
ПодіїСвіт

У Франції по всій країні анульовано тисячі рейсів

Вже багато днів оголошується масовий страйк авіадиспетчерів , передає Польське радіо.

Непростий день в аеропортах Франції. По всій країні анульовано тисячі рейсів, у тому числі з Польщі. Причина — скасований в останню хвилину страйк диспетчерів.

Дві тисячі скасованих рейсів і понад тисяча перенаправлених сполучень — з такими проблемами стикаються десятки тисяч пасажирів, які планують подорожувати до або через Францію. Найгірша ситуація в аеропорту Париж-Шарль де Голль, найбільшому аеропорту Франції, де скасовано 75 відсотків сполучень, у тому числі кілька рейсів до Варшави та Кракова. Вже багато днів оголошується масовий страйк авіадиспетчерів через підвищення зарплати.

Профспілки в останню хвилину досягли угоди з французьким регулятором повітряного руху та відмовилися від протесту, але занадто пізно, щоб скасувати рішення про скасування тисяч рейсів. Ця ситуація обурила представників міжнародних авіакомпаній, які назвали поведінку французьких авіадиспетчерів «шантажем». Ірландська Ryanair закликала Єврокомісію відреагувати.

Понад дві третини рейсів скасовано в Марселі, більш ніж половина в Парижі-Орлі та близько 45 відсотків в інших французьких аеропортах. Це найгірший день для авіасполучення у Франції за останні 20 років.