Понеділок, 13 Травня, 2024
ВійнаСвітСуспільствоУкраїна

Німеччину закликали до більшої підтримки України

Радослав Сікорський висловлює сподівання, що Німеччина збільшить допомогу Україні, передає Польське радіо.

Радослав Сікорський закликає Німеччину зробити для України більше. Це не єдина критична нитка щодо західного сусіда, яка прозвучала в інтерв’ю голови польської дипломатії німецькому Bild. 

Один із найбільших критиків німецької політики щодо Росії — так газета представляє Радослава Сікорського перед цитатами з розмови, що відбулася цього тижня у Варшаві. Одна із них: «Німеччина виглядає щасливою, що Росія зможе напасти на їхню країну лише через 5 років, тому що тоді вони будуть готові захищатися». Однак міністр закордонних справ усвідомлює, що якщо Україна зазнає поразки, то Росія спочатку нападе на інші країни, ймовірно, на країни Балтії та Польщу.

Тому Радослав Сікорський висловлює сподівання, що Німеччина збільшить допомогу Україні, а канцлер змінить своє ставлення щодо «Торосів». Зараз навіть партнери по коаліції канцлера та найбільш опозиційні християнські демократи закликають, як і партнери по НАТО, перекинути в Україну крилаті ракети радіусом дії до 500 кілометрів. Німецькі ЗМІ широко цитують як сьогоднішнє інтерв’ю, так і четвергове експозе очільника польської дипломатії.

Міністр закордонних справ висловив сподівання, що рішення Штатів надати Україні далекобійні ракети ATACMS підштовхне канцлера Німеччини надати Україні ракети.