Субота, 18 Травня, 2024
ВійнаПодіїСвіт

Міноборони Великої Британії: російські літаки перенесені далі від лінії фронту

Українська атака на російський військовий аеропорт «Кущевська» минулої суботи, ймовірно, сприяла тому, що протягом цього тижня близько 40 літаків різних типів було перекинуто звідти в інші аеропорти, розташовані далі від лінії фронту, — повідомило в п’ятницю, 3 травня, Міноборони Великої Британії, передає Польське радіо.

Щоденні дані розвідки Великої Британії оцінюють, що це переміщення літаків навряд чи матиме якийсь миттєвий видимий або драматичний ефект, але Україна вже продемонструвала, що вона здатна завдати удару набагато глибше території росії, ніж розташовані нові авіабази.

«Таке змушене розосередження (літаків) означає, що тривалість бойових вильотів доведеться збільшити, щоб підтримувати їх нинішню частоту над полем бою. Це насамперед потребує більше палива та збільшує витрати, а також збільшує навантаження на екіпажі», — було написано у звіті.

Як повідомило у вівторок Міністерство оборони Великої Британії, в аеропорту «Кущевська» в Краснодарському краї розміщено багато російських винищувачів Су-34 (код НАТО – Fullback) і Су-35С (Flanker M), які щодня використовуються для ударів по українських позиціях уздовж лінії фронту.