Четвер, 27 Червня, 2024
На росії

Майбутнє Росії залежить від Китаю

Відносини між країнами та розмови їхніх лідерів мають стратегічне значення, передає Польське радіо.

Майбутнє Росії залежить від Китаю, він є ключовим союзником Путіна. У цьому переконаний заступник голови Міністерства національної оборони Польщі Павел Залевський. Політик зазначив, що Піднебесна підтримує Росію в міжнародній політиці, а між країнами доволі міцні економічні відносини.

Вчора російський диктатор під час візиту до Пекіна зустрівся з очільником Китаю Сі Цзіньпіном. Лідери оголосили про поглиблення стратегічного партнерства

«Росія переорієнтувала експорт своїх мінеральних ресурсів у Китай, в основному палива, і звідти отримує гроші. Про постачання Китаєм військової техніки та озброєння до Росії нічого не відомо, але очевидно, що Москва закуповує у Пекіна комплектуючі для виробництва зброї та обладнання подвійного призначення, яке використовується для посилення своїх озброєнь. Сьогодні майбутнє Росії залежить від Китаю», — підкреслив заступник міністра.

Павел Залевський сказав, що відносини між країнами та розмови їхніх лідерів мають стратегічне значення. Заяви Кремля свідчать про те, що Москва і Пекін координуватимуть діяльність на міжнародній арені та посилюватимуть двосторонню співпрацю.