Понеділок, 17 Червня, 2024
ПодіїРуzкій мірСвіт

У Білорусь прилетів літак Віктора Януковича – ЗМІ

У Білорусь 24 травня прибув літак колишнього президента України Віктора Януковича. Його літак Dassault Falcon 900C (RA-09617) приземлився о 12:50 в аеропорту Гомель.

Про це повідомила моніторингова група “Беларускі Гаюн”. Аналітики не уточнюють, хто саме міг бути на борту літака і чи був там президент-утікач, передає  OBOZ.UA

Востаннє Янукович відвідував Білорусь ще на початку повномасштабного вторгнення, у березні 2022 року. Тоді у розвідці повідомляли, що Кремль готував його до спецоперації, за одним зі сценаріїв якої Януковича хотіли оголосити “президентом України”.

Раніше повідомлялося, російський диктатор Володимир Путін готовий розпочати переговори щодо завершення війни в Україні. Його умова – визнання Києвом “кордонів”, по яких зараз проходить лінія фронту. На думку диктатора, успіхів РФ у війні тепер достатньо, щоб “продати” перемогу російському народу.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні розпочався процес передачі до державного управління арештованих активів “Межигір’я” – раніше резиденції президента Віктора Януковича. Після цього майно перейде в управління державної установи Парк-пам’ятник садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Межигір’я”.