Понеділок, 17 Червня, 2024
СпортУкраїна

Львів уперше прийняв Чемпіонат України з рукопашу «Спас»

Уперше в історії національних видів спорту України у Львові минулими вихідними відбувся Чемпіонат України з національного виду спорту – українського рукопашу «Спас», передає ЗІФ.

Український рукопаш «Спас» – козацьке бойове мистецтво. Його створили та популяризують з метою познайомити молодь з козацькими традиціями. Належить до змішаних єдиноборств, адже цей вид спорту поєднує удари та кидки, боротьбу в партері з больовими та задушливими прийомами. «Спас» офіційно визнано в Україні, проте поки що він не є олімпійським видом спорту.

Метою змагань, що відбулися у спортивному залі Львівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7, були відродження, розвиток і популяризація бойової культури, історичних і духовних традицій українського народу; зміцнення дружніх зв’язків між спортсменами, клубами і школами різних видів та стилів бойових мистецтв світу; духовне об’єднання представників шкіл бойових мистецтв різних напрямків на основі Правди, Честі і Совісті, духовних чеснот Воїна; популяризація здорового способу життя; формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини; стимулювання участі молоді у проведенні фізкультурно-спортивних і патріотичних заходах і виявлення кращих спортсменів країни в «Українському рупопаші «Спас».

Хлопці та дівчата різних вікових і вагових категорій прибули до Львова з різних областей України. Зокрема, Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Львівської областей.