Понеділок, 17 Червня, 2024
ВійнаНа фронтіПодіїУкраїна

Україна відбиває більшість російських атак на Вовчанськ

Charków, Ukraina, 23.05.2024. Stra¿acy gasz¹ po¿ar zaatakowanego przez wojska rosyjskie zak³adu w Charkowie, 23 bm. W wyniku ostrza³u rakietami S-300 œmieræ ponios³o 8 osób, a 16 zosta³o rannych. Trwa inwazja Rosji na Ukrainê. (mk/amb) PAP/Mykola Kalyeniak

Як повідомляє Британська розвідка, місто Вовчанськ залишається об’єктом активних бойових дій, проте українські сили відбивають більшість російських атак, передає Польське радіо.

Російські війська продовжують свої атаки на Вовчанськ в рамках наступу на північну частину Харківської області, який розпочався 10 травня. Місто залишається об’єктом активних бойових дій, а українські сили відбивають більшість російських атак.

Про це повідомило в неділю, 26 травня, Міністерство оборони Великої Британії.

У щоденному зведенні розвідки повідомляється, що оскільки село Бугруватка, на південний захід від Вовчанська, ймовірно, перебуває під контролем російських військ, вони намагаються здобути фізичний контроль над сусідньою переправою через Сіверський Донець, таким чином створюючи загрозу українським силам, які обороняють сам Вовчанськ з флангів і тилу.

Також повідомляється, що на осі в селі Лук’янці російські війська продовжують здійснювати атаки в напрямку села Липці, але, за даними українського Генштабу, до вечора 22 травня вони не досягли значного прогресу.