П’ятниця, 28 Червня, 2024
КіноСуспільство

“Це вони створювали такі умови росіянам”. Відома артистка назвала українців, які тягнули акторів з РФ зніматися в Україну

Відома акторка Євгенія М’якенька (“Юрчишини”, “Папік”, “Вир”, “Колишня”, “Довга дорога до щастя”, “Серце матері” та ін.) поділилася спогадами про неприпустиме ставлення до українських акторів на наших знімальних майданчиках до початку великої війни. Свого часу, як і багато інших колег, артистка працювала на зйомках разом із російськими акторами.

В інтерв’ю  OBOZ.UA актриса розповіла, як артистів з РФ підносили до небес, а наших запрошували працювати на другорядні ролі, а також занижували гонорари за роботу. За словами Мякенької, було важко працювати, коли “бачиш, як люблять там, і не люблять – тут”.

“Це українські продюсери створювали їм такі умови, – розповідає акторка Євгенія М’якенька. – Росіянам – усі гроші світу, окремі машини, ресторани, готелі. А нам – що залишиться, бо, мовляв, маленький бюджет. Ну, звичайно, коли все віддали, то що залишається? Потім ти приїжджаєш на майданчик, і бачиш, як люблять там, і не люблять – тут”.

“Їм – гримвагени, а ти – на стільчику чекаєш сцени, – продовжує артистка. – Звичайно, це бісило. Але, повторюся: проблема була передусім у наших продюсерах, які їх запрошували. Створювали от такі умови. І я не можу сказати, що всі російські актори були нестерпними. Хоча працювала з такими артистами, що просто не хотілося виходити на майданчик. Наприклад, Анна Легчилова, з якою знімалася в серіалі “Вир”, грала в картині її помічницю”.

“В Анни був окремий трейлер, куди на примірку приносили костюми, – згадує Євгенія. – Вона не приходила в костюмерну – ні-ні. Кличуть на майданчик проходити сцену, приходить у капцях, із кавою: “А чого мене покликали? Взагалі не розумію. Давайте, коли буде все готово, прийду”. Режисер: “Анечко, ну, давайте почитаємо сцену”. – “А що ми будемо тут читати? От що, мені цікаво? Я ж сказала: буде все готово, покличте”. А я стою така в повній готовності – на каблуках, у гримі й думаю: “Оце да…”

Раніше OBOZ.UA писав, що акторка Римма Зюбіна шокувала приниженням українських акторів в Україні: росіянам носили каву, а нам не давали води при +40° у тіні